2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Itthon1,3 milliós jövedelemnél vennék el a családi pótlékot

1,3 milliós jövedelemnél vennék el a családi pótlékot


családEz a változás körülbelül 12-15 ezer gyermeket érintene, a megmaradó 1,5-2 milliárd forintból a kormány tíz százalékkal növelné az ápolási díjat.


Többféle változat fekszik még a kormány előtt a családi pótlék rendszerének átalakítása kapcsán, valószínűleg az 1,3 millió forint feletti havi jövedelmű családok nem kapnak jövőre családi pótlékot - nyilatkozta Nyitrai Imre, a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság helyettes államtitkára szerdán az MTI-nek.

Soltész Miklós szociális államtitkár a Hír TV Kontraszt című vasárnap esti műsorában közölte: jövőre nem kapnak családi pótlékot a kiugróan magas, "milliós fölötti" havi jövedelmű családok. Közölte azt is, az arányos adórendszerhez illeszkedő családipótlék-rendszert dolgoz ki a kormány.

Nyitrai Imre azt mondta: ez a változás körülbelül 12-15 ezer gyermeket érint. Hozzátette, ezeknél a családoknál a kieső családi pótlék a jövedelem körülbelül egy százalékát érinti majd. Az MTI kérdésére közölte: a megmaradó 1,5-2 milliárd forintból a kormány tíz százalékkal tudja növelni az ápolási díjat.

Ha a kormány ezt a javaslatot elfogadja, a törvényjavaslatot be is nyújtják a parlamentnek - közölte.

Nyitrai Imre az Új Megegyezés 2010 - Szociális Ágazati Konzultáció budapesti záróállomásán nyilatkozott az újságíróknak, ahol elmondta: jövő év közepén egy új szolgáltatási törvényt szeretnének kialakítani. A konzultáció- sorozat eredményeként jövő év elején nemzeti szociálpolitikai koncepció születik majd - tette hozzá.

A helyettes államtitkár elmondta: fontos az ágazatban az adminisztrációs terhek csökkentése.

Hangsúlyozta, hogy a jövő évi költségvetés ugyan nem teszi lehetővé, hogy emeljék a normatív támogatásokat, de szavai szerint azok legalább nem csökkennek.

Soltész Miklós szociális államtitkár a konferencián arról beszélt, hogy be kell vezetni a produktív szociálpolitikát és a produktív családpolitikát.
Az államtitkár is megerősítette, a kormány ma dönt arról, hogy várhatóan az 1,3 millió forint feletti jövedelmű családoknak jövőre nem járna családi pótlék. Hozzátette azonban, ezeknél a családoknál is megőrzik a fogyatékkal elő gyerekek után járó családi pótlékot.

Beszélt arról, hogy Magyarország legnagyobb gondja a demográfiai helyzet, szavai szerint ha ezzel nem foglalkozunk, akkor 10-15 év múlva nem lehet fenntartani a népjóléti rendszert.

Kiemelte: a 16 százalékos személyi jövedelemadó következményeként olyan cégek jönnek Magyarországra, amelyekkel fellendülhet a gazdaság.

Az államtitkár beszélt az eddig bevezetett intézkedésekről, egyebek közt az iskoláztatási támogatás bevezetéséről, valamint a gáz- és távhőtámogatás meghosszabbításáról.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite