2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye100.000 Ft-ot raboltak el egy nénitől Nógrád megyében

Ne higgyenek az ismeretlen személyeknek!


Egy férfi tett bejelentést a Pásztói Rendőrkapitányságra 2013. január 18-án a délelőtti órákban, mert idős hölgy szomszédjától ellopták a pénzét.

Rendőr autó002

A rendőrök a beszerzett adatok alapján megállapították, hogy az idős néni csécsei otthonában megjelent két férfi azzal az indokkal, hogy a gondozó küldte őket, hogy fizessenek ki a néninek 10.000 Ft-ot, azonban csak 20.000 Ft van náluk, ezért azt fel akarják váltatni. Miután az idős hölgy nem váltotta fel részükre a pénzt, a két személy tollat és papírt kért tőle azzal az ürüggyel, hogy felírják a nevüket. Mialatt a hölgy a szekrényben kereste az íróeszközöket, addig a férfiak távoztak a lakásból. A néni ezt követően vette észre, hogy a szobából eltűnt 100.000 Ft készpénze.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek megelőzése érdekében legyenek nagyon óvatosak!

Amennyiben egyedül vannak, fokozott óvatossággal járjanak el ismeretlen személyekkel és csak különösen indokolt esetben engedjék be őket lakásukba!

A bűnözők gyakran időskorú sértetteket szemelnek ki maguknak, kihasználják jószívűségüket, óvatlanságukat és azt, hogy figyelmük könnyen elterelhető.

Fontos, hogy nagyobb összegű készpénzt soha ne tartsanak otthon és soha ne vegyék azt elő idegenek jelenlétében, mert ezzel kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításaikat!

Amennyiben pénzváltásra hivatkoznak az ismeretlen személyek, azt tagadják meg!

Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámokon!

Figyeljék meg a személyeket, különös ismertetőjegyeiket, járműveiket, azok rendszámát és egyedi azonosító jeleit, hogy ezzel is segítsék az elkövetők gyors elfogását!

 

Forrás:Police.hu/HÍR PORT24

 

 

2013-01-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite