2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Autó124 ezer magyar Suzuki Swiftet hívnak vissza

124 ezer magyar Suzuki Swiftet hívnak vissza


swiftAz első lengéscsillapítók rozsdásodása miatt 124 ezer Suzuki Swiftet hívnak vissza. Az intézkedés 1997-2002 közötti modelleket érinti.


Sorra kapják az értesítést azok az autótulajdonosok, akiknek Suzuki Swift típusú járműve 1997. október 1. és 2002. október 1. között hagyta el a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi üzemét.
Az érintett tulajdonosoknak nem kell megvárniuk a gyár behívó levelét, a márkaszervizekben az alvázszám alapján, a "Berva Eger Hungary" jelzéssel ellátott lengéscsillapító ellenőrzése után térítésmentesen elvégzik az újonnan 70 ezer forint értékű alkatrészek cseréjét.


Az autógyártó cég szakemberei az utólagos minőségellenőrzés során észlelték, hogy az első lengéscsillapítók jelentős mértékben elrozsdásodtak.
Az alkatrész hibája miatt személyi sérüléssel járó baleset nem történt, de a gyár az érintett évjáratok átvizsgálásáról döntött. A biztonsági visszahívás 124 ezer 375 Swiftet érint, tulajdonosaikat arról értesítik, hogy a megjelölt márkaszervizben térítés nélkül kicserélik a hibás lengéscsillapítókat - közölte a Suzuki kommunikációs igazgatója.


A problémás alkatrészt korábban az a Budapesten bejegyzett Berva 96 Kft. készítette, amelyet azóta felszámoltak. Az egri cég egyik volt dolgozója annyit mondott, hogy a lengéscsillapítók az akkori szigorú technológiai előírások szerint készültek, az autógyár minőségi ellenőrzés után át is vette őket. Azóta viszont kiderült, hogy a rozsdásodás miatt leválhat a kormány-tengelycsonk az első lengéscsillapítókról, ezért a jármű mozgásképtelenné válik.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-02-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite