2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye12 év börtönt is kaphatnak Győzikéék

12 év börtönt is kaphatnak Győzikéék


Gáspár Győző magáncirkuszával kezdődött a tegnapi tárgyalás. A showman ugyanis az újságírók, fotósok előtt becsapta a tárgyalóterem ajtaját - írja a Blikk.

győzikevád


Percekig nyomta, miközben odabent magyarázta a bírónak, hogy nem akar nyilvánosságot. Csak akkor volt hajlandó elengedni az ajtót, amikor az ítész felszólította: fejezze be, tegye lehetővé a bejutást. Az incidens után a bírónő közölte Győzikével, hogy a tárgyalás továbbra is nyilvános, amelyen egyébként a vád letöltendő börtönbüntetést javasolt a 22,5 milliós adócsalással vádolt Győzikére és nejére, Beára.


Közben Gáspárék menedzsere, B. Attila néhány nappal ezelőtt írt vallomásában azt állítja, hogy a Zseri Kft. vezetőjeként az RTL Klub Győzike show-jának igenis rengeteg dolga és számos - számlával nem igazolt - kiadása volt.Például a show-ház fenntartása, a család külföldi utazásainak szállás- és jegyfoglalása, kocsi bérlése, a szereplők három esküvőjének megszervezése. Őt adócsalás bűnsegédletéért nem letöltendő börtönnel büntetne az ügyész.

A vád kifejtette, folytatólagosan, előre megtervezetten, jelentős értékre elkövetett adócsalásban, kölcsönösen egymásnak bűnsegédletében és magánokirat-hamisításban is bűnös a Gáspár házaspár, amely a büntető törvénykönyv szerint 2-12 éves börtönbüntetéssel sújtható.

A szerződés színlelt, indokolatlan volt a megfelelő végzettséggel nem rendelkező menedzser közbeiktatása, ami csupán arra irányult, hogy magánszemélyként megússzák a személyi jövedelemadózást. A házaspárnak a kérdéses időben nem volt más bevétele, mint Balla Bea gyermekgondozási segélye, ennek ellenére átlagon felüli életszínvonalon éltek, amelynek tovább növelése érdekében követték el a bűncselekményeket, szándékosan adóeltitkolásra szövetkezve. A Gáspár házaspár nem tett részletes vallomást, de B. Attila sem beszélt arról, hová lett a pénz, amit bizonyíthatóan átutalt cége részére az RTL Klub, azt 43, majd 35 milliós tételben számlájáról fel is vette. A vádlott házaspár - Kolosi Péter, az RTL programigazgatójának tanúvallomása szerint - sohasem panaszkodott, hogy ingyen emberbaráti szeretetből dolgoztak 30 epizódban - fejtette ki az ügyész.

 

Forrás: Blikk/HÍR PORT24

 

2012-10-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite