2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
Nagyvilág12 halott: elfogták a minszki merénylőket

12 halott: elfogták a minszki merénylőket


minszkŐrizetbe vették a hétfői, 12 halálos áldozatot követelő minszki metrórobbantás fő gyanúsítottját. A pokolgépben elhelyezett betonvas darabkák és fémgolyók arra utalnak, a tettesek emberéletek kioltására törekedtek.


Őrizetbe vették a hétfői, 12 halálos áldozatot követelő minszki metrórobbantás feltételezett elkövetőjét - jelentette be a fehérorosz főügyészség szerdán.


Andrej Sved, a főügyészség vezetőjének a helyettese, a nyomozás irányítója újságíróknak elmondta, hogy rendőrkézre került egy másik személy, az elkövető bűntársa is a terrorcselekménnyel kapcsolatban. Mindketten fehérorosz állampolgárok, 1986-os születésűek, büntetlen előéletűek, és minden kétséget kizáróan régóta ismerik egymást.


Vallomásaik alapján közük volt egy korábbi, 2005-ben Vityebszkben történt robbantáshoz és a 2008 júliusában Minszkben elkövetett függetlenség napi pokolgépes merénylethez. Ezeket az értesüléseket azonban még ellenőrizni kell - mondta a nyomozást vezető ügyész. Hétfő délután feltehetően távirányítású pokolgép robbant a minszki metró Oktyabrszkaja állomásán. A merényletben legkevesebb 12 utas meghalt. A védelmi minisztérium adatai szerint 204 embert szállítottak kórházba, közülük 26 állapota súlyos.


A pokolgépben elhelyezett betonvas darabkák és fémgolyók egyértelműen arra utalnak, hogy a tettesek emberéletek kioltására törekedtek. A fehérorosz belügyi szerveknél a legmagasabb szintű készültséget rendelték el.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite