2019. március 18., hétfő - Sándor
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye1,2 milliárd forint támogatás Balassagyarmat ivóvízhálózatára

1,2 milliárd forint támogatás Balassagyarmat ivóvízhálózatára


Megvalósítási szakaszban tart Balassagyarmat város és térsége ivóvízellátásának rekonstrukciója. Nyár vége óta zajlanak Balassagyarmaton az ivóvízhálózat felújításának kivitelezési munkái, melyre a Svájci-Magyar Együttműködési Program közel 1 milliárd 170 millió támogatást biztosít.

balassagyarmatfoter

A svájci frank ezen esetben pozitív árfolyamváltozása és a Belügyminisztérium Önerő Alapjának további támogatása jóvoltából az Önkormányzat saját költségvetésén kívül biztosíthatja a kötelező önerőt és valósíthatja meg a beruházást.

A több mint 1,3 milliárd Ft összköltségű projekt keretében Balassagyarmat város belterületi elosztóhálózatának és ivóvízbekötésének korszerűsítését, továbbá a Dejtár-Balassagyarmat külterületi távvezeték rekonstrukcióját fogják elvégezni, kiegészítve utóbbi hat csomópontjának felújításával. A fejlesztés - a többlettámogatásból adódó műszaki tartalom-növekedéssel - összesen közel 20.000 folyóméter hosszúságú ivóvíz vezetéket érint. Beruházás teljes egészében várhatóan 2016 júliusában fog befejeződni.

A kivitelezéssel jelenleg a Thököly, a Bajcsy-Zsilinszky, az Ady Endre, a Rákóczi fejedelem és a Kossuth Lajos utak érintett, a Bajcsy-Zsilinszky utcában pedig a megváltozott forgalmi rend szerint az Ady Endre utcáról tilos a behajtás - tájékoztatta a Radio Focust a kivitelező.

 

Forrás: radiofocus.hu/NOGRAD24

 

 

2015-10-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite