2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
Választás 201012 millióba került egy parlamenti hely az MSZP-nek

12 millióba került egy parlamenti hely az MSZP-nek


számológépAz MSZP 652 milliót, a Fidesz 485 milliót vert el a kampányra, a várható eredmények ismeretében így a szocialistáknak 12, a Fidesznek 1,8 millióba kerül egy parlamenti mandátum. Az LMP volt az egyetlen, mely internetes oldalán tételesen elszámolt a bevételekről és a kiadásokról. Igaz, becslések szerint a párt így is kétszer annyit költött, mint amennyi bevallott. Az MDF és az SZDSZ 200 millió forintot „dobott ki az ablakon"


Az MSZP-nek hatszor többe kerül egy képviselői hely, mint a Fidesznek; a pártok eddig 1,6 milliárd forintot költöttek a választási marketingre a kepmutatas.hu legutóbbi adatai szerint - írja a Népszabadság.


Az Eötvös Károly Intézet, a Freedom House és a Transparency International által közösen működtetett kampánymonitor azonban korántsem a végleges számokat tartalmazza, hiszen a választás még nem zárult le.


A kampánymonitor szerint két párt már bizonyosan túllépte a 386 milliós keretet. Az eddigi nem kis részben önkéntes segítők közreműködésével gyűjtött adatok alapján az MSZP 652 milliót, a Fidesz 485 milliót vert el.


Az MDF 170 milliót, a Jobbik 150 milliót, az LMP 104 milliót költött, az SZDSZ pedig úgy adott ki 32 milliót, hogy a választáson gyakorlatilag nem is vett részt.


A nagyobb szervezetek között mindössze egyetlen akad, amely a pénzügyeit igyekszik átláthatóvá tenni: az LMP internetes oldalán tételesen számot ad a bevételeiről és a kiadásairól egyaránt - írják, de hozzáteszik: más kérdés, hogy a párt saját adatai szerint csak 54 milliót fordított a kampányra, míg a becsült összeg ennek kevés híján a kétszerese.


A leghatékonyabban kétségkívül a Fidesz használta fel a kampányra szánt pénzt, mert 485 millióból várhatóan 260-nál több mandátumot szerez. Egy képviselői helyet tehát alig több mint 1,8 millióból hoztak ki.


Az MSZP a másik véglet, hiszen a szocialistáknak egyetlen mandátum csaknem 12 millióba került.
Az LMP-nél ugyanez az összeg 6-7 millió között van, míg a Jobbik egy-egy embert alig 3 millióból juttatott be a parlamentbe. Az MDF és az SZDSZ kidobott 200 milliót az ablakon - írja a Népszabadság.

2010-04-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite