2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye137 ezer forintos vízdíj

137 ezer forintos vízdíj


vízcsapKellemetlen meglepetésben volt része néhány bátonyterenyei lakosnak, mikor számlájáról pénzt szeretett volna levenni. Több tízezerrel volt kevesebb, mint mikor utoljára hagyták. Az gyorsan kiderült, hogy nem bűnelkövetők áldozatai lettek, hanem a Víz-és Csatornamű Kft emelt le nagyobb pénzösszeget.

Így járt Kuris Lászlóné kisterenyei lakos is, aki szerkesztőségünkhöz fordult. Neki 137 ezer Forint hiányzott a számlájáról. A köztiszteletben álló nyugdíjas óvónő Kisterenye egyetlen bank automatájánál szembesült a hiánnyal.


- Mi történt ezután ?
- Mivel terenyén nincs már OTP sem, így autóba ültem és átmentem a nagybátonyi OTP-be, ahol közölték, hogy a Vízmű emelt le 137ezer Forintot a számlámról.
A bankból a Vízműhöz mentem, ahol mosolyogva mondták, hogy azért vették le, mert volt rajta pénz. Aztán ketten tanakodtak és rájöttek a tévedésre. Próbálták magyarázni, de csak a vízóra cserével hozták összefüggésbe a dolgot. Majd közölték, hogy ha befizetem az esedékes 2804 Ft vízdíjamat, akkor visszakapom a jogtalanul levont pénzemet. A pénztárban ennyivel kevesebbet kaptam a 137ezer Ft-ból. Visszamentem az OTP-be, hogy visszafizessem a pénzt, hiszen ez a számlámhoz tartozó hitelkertből hiányzott, ahol közölték, hogy nem kellett volna befizetnem a 2804 Ft-ot, mert a Vízmű azt is levonta a számlámról. Ismét vissza a Vízműhöz, ismét hosszas tanakodás, majd visszakaptam a kétszer kifizetett havi vízdíjamat is. Az pedig csak kedves emberi gesztus lett volna, ha elnézést kérnek, de ez sem történt meg.

A Vízmű igazgatója nagyon készséges volt, válaszában hangsúlyozta, hogy ilyen még nem történt. A bajt az okozta, hogy óracsere történt és az óra állás kétszer lett rögzítve. A probléma azonnal orvoslásra került és azonnal megkapta a Hölgy a pénzét- mondta Bakos László ügyvezető igazgató. „Én hiszek a kollégáimnak, és ők elmondták, hogy többször kértek elnézést, és a Hölgy ajánlotta fel, hogy kifizeti a 2804Ft-ot." A Vízmű azonnal cselekedett és fizetett. Nem kellett napokat várni.

Nem tisztünk ezt a vitát eldönteni. Azonban az tény, hogy hőségriadóban egy 68 éves beteg embernek kellett köröket futnia a saját pénze után. Mivel Kisterenyén ügyet intézni nem tud, ezért autózni egyik helyről a másikra, Idegeskedni, félni, hogy mi lesz a pénzével. Az OTP pedig nem kérdez, a kamat a folyószámlahitelre ketyeg attól a pillanattól kezdve, hogy azt onnan levették. Sem ezt, sem az időt, sem a benzint nem téréti meg neki senki.

 

Forrás: HÍR PORT24

 

2010-07-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite