2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Itthon13 biztosító harcol az autósokért

13 biztosító harcol az autósokért


autókA hazai biztosítási piac képviselői szerint nincs esély arra, hogy az idén csitulna az október 30-i díjhirdetéssel kezdődő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban az agresszív díjverseny - írja szerdai számában a Napi Gazdaság.

Csermely Tibor, a Groupama Garancia Biztosító nem életbiztosítási ügyvezető igazgatója elmondta, a gépjárműpiac számottevő visszaesése nemhogy mérsékelte, hanem éppen felerősítette a kampány jelentőségét, hiszen jóval kevesebb évközi kötésre számíthatnak a társaságok.
Maják Viktor, az Union Biztosító kommunikációs igazgatója szerint a piacot két ellentétes erő eredője fogja meghatározni. Míg a piaci verseny elvben árcsökkenést vonna maga után, az elmúlt évek egyre alacsonyabb árszínvonala és a növekvő károk ez ellen ható tényezők.
Miután azonban az eddig 13 vetélytársat számláló piacra idén is érkezik új szereplő (a Romániában e szegmensben piacvezető, 1,8 millió kötelező biztosítást kezelő, a román állami biztosító jogutódjaként működő Astra), amelynek létérdeke a piacszerzés, illetve a korábbi kampányok vesztesei is próbálnak majd nagyobb állományt szerezni, bizonyos, hogy tovább dúl majd a díjverseny - emelte ki Flamich Gábor, a Signal gépjármű-biztosítási főosztályvezetője.

A Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) szakértői szerint a kgfb díjára is rányomja majd a bélyegét a bankadó, illetve a biztosítói csődalap feltöltési kötelezettsége - ám a társaság a tekintetben egy véleményen van a piac többi szereplőjével, hogy az érdemi díjcsökkenést a hengerűrtartalomról a teljesítményre való átállás nyomán lehet majd érzékelni - írja a lap.


Forrás: Napi Gazdaság/MTI/HÍR PORT24

2010-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite