2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye13 nagycsalád otthona szépülhetett meg Nógrád megyében

13 nagycsalád otthona szépülhetett meg Nógrád megyében

 

Országszerte több mint 450 nagycsaládban ragadtak ecsetet az elmúlt napokban, hogy kifessék az otthonukat, szépítsék a környezetüket. Mindannyian abból a festékadományból részesültek, melyet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) kapott. A sok esetben hátrányos helyzetű, támogatásra szoruló háztartások a lehetőségeiket meghaladó lakásfelújításokat a Poli-Farbe, hazai tulajdonú festékgyár több millió forint értékű adományából végezték el.

noe_csalad_festes


A Nagycsaládosok Országos Egyesülete 1828 doboz bel- és kültéri festéket vett át a közelmúltban. A kedvezményezett családokat a rászorultság elvén választották ki. Sok család évek óta nem tudta korszerűsíteni otthonát, volt, ahol lakástűz utáni válsághelyzetben érkezett a segítség. Mindannyian élményként élték meg, hogy gyakran egymást segítve, a családok maguk festhették ki otthonaikat.


- Mintegy 450 rászoruló nagycsalád, s ezzel csaknem 1700 gyermek nyerte el annak a lehetőségét, hogy otthona őszi felújításon essen át - tájékoztatott Székely Hajnalka, a NOE elnöke. - Olyan terveiket tudták megvalósítani, melyeket a festékgyár segítsége nélkül nem engedhettek volna meg maguknak. A tiszta, rendezett lakáskörülmények hozzájárulnak a gyermekek, a következő generáció harmonikus fejlődéséhez.


A 14.000 tagcsalád érdekeit képviselő, 250 egyesületet tömörítő NOE számára már két évvel ezelőtt is hasonló nagyságrendű felajánlást tett a magyar tulajdonú festékgyár. Akkor is mintegy 500 család festhette ki a házát, újíthatta föl a falakat és a nyílászárókat.


A színes beltéri falfestékek és zománcok az egyesület hat régiójába kerültek. A Észak-magyarországi régióba 249 doboz festék került. A mennyiségből 101 család részesült, ez azt jelenti, hogy közel 330 gyermek otthona szépülhetett meg. A régió felosztását tekintve - Pécel, Vác, Csömör, Nagymaros, Herencsény, Nógrádsáp, Salgótarján, Csomád, Gödöllő, Heréd, Fót ,Veresegyház, Gyöngyös, Dunakeszi, Aszód, Kistarcsa - nagyobb és kisebb városokban, településeken élő nagycsaládosai ragadhattak ecsetet.


Nógrád megyét tekintve összesen 13 család ragadhatott ecsetet, Salgótarjánban 4, Herencsényben 4, míg Nógrádsápon 5 család.

noe_csalad_festes1


Bertalan Angéla, a NOE régiós titkára elmondta: „A NOE Észak-magyarországi régiója a nagycsaládosok körében a legdinamikusabban fejlődő terület. Fontosnak tartjuk a házasság és a család értékeinek megőrzése mellett kiemelni az emberi kapcsolatokon alapuló közösség szerepét is, amely a felújítás során ismét megmutatkozott, a családok összefogva, kicsik és nagyok együtt szépítették az otthonokat. A családok nevében szeretném ezúton is megköszönni a festékadományt."
A festék- és vakolatgyár évek óta folytat jótékonysági programokat. Felajánlásai során elsősorban a gyermekek környezetének megújításához, korszerűbbé és élhetőbbé tételéhez járul hozzá. Számos oktatási és egészségügyi intézmény, óvoda, iskola és gyermekklinika részesült már festékadományban az elmúlt években.


A Poli-Farbe hazánk utolsó magyar tulajdonban lévő festék- és vakolatgyára. Családi vállalkozásból lett a kkv szektor meghatározó szereplője, éves árbevétele meghaladja a 9 milliárd forintot. Székhelye Bócsán található, ahol több mint 230 embernek ad munkát. A festékgyár 2014 óta arany fokozatú támogatója a Magyar Olimpiai Bizottságnak. A Magyar Diáksport Szövetség és a MOB, valamint a Poli-Farbe közös iskolafelújítási programja a 'Mi iskolánk bajnoka' program keretén belül az elmúlt két évben hat iskola tornacsarnoka került felújításra.

 

Forrás: NÓGRÁD24

 

2015-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite