2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye141 millió forintot nyert Salgótarján Önkormányzata a Kodály-felújítás önerejéhez

141 millió forintot nyert Salgótarján Önkormányzata a Kodály-felújítás önerejéhez


Kodály iskolaTállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szeptember 29-én délelőtt Salgótarjánba látogatott és bejelentette: a Belügyminisztérium 141 millió forint EU Önerő Alap támogatást biztosít az önkormányzat számára a SKÁID Kodály Zoltán Tagiskola felújításához és az Arany János Tagiskola fejlesztéséhez.

Az államtitkárt Székyné dr. Sztrémi Melinda fogadta a Polgármesteri Hivatalban, majd a SKÁID Kodály Zoltán Tagintézményéhez mentek. Ott rövid sajtótájékoztatót tartottak az épülő beruházásról és a városnak megítélt támogatásról.

Azért pályáztuk meg az alapot, mert úgy gondoltuk, hogy ha sikerül segítséget kapunk, akkor más fejlesztéseket is el tudunk indítani a városban - nyilatkozta Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester, s kiemelte: - Olyan 21. századi körülményeket teremtünk itt, amellyel korábban nem rendelkezett az épület. Kívánom, hogy itt nevelt tanítványaink és szüleik érezzék úgy, hogy ez a fejlesztés róluk szól. Iskolamegújítási programunk fontos fordulójához érkeztünk most és nagyon örülök, hogy államtitkár úr is megtisztelt bennünket, eljött megnézni ezt a beruházást.

Örömmel közölhetem, hogy az iskola-felújításukhoz az önerő felét biztosítja az EU Önerő Alap - mondta Tállai András államtitkár, majd az EU Önerő Alapról elmondta: - Pintér Sándor belügyminiszter döntése értelmében 21 önkormányzat kapott összesen 338 millió forint támogatást, ebből Salgótarjánnak 141 milliót ítéltünk meg. Az EU Önerő Alap egy nagyon jó kezdeményezés volt, amelyet a Nemzeti Ügyek Kormánya is folytatni fog, hiszen csökkenti az önkormányzatok forrás igénybevételét, ugyanakkor kizárólag kötelező önkormányzati feladatokra lehet felhasználni. Az oktatás pont ilyen. Az oktatás az egyik legfőbb értéke egy településnek és úgy érezzük, hogy Salgótarjánban ezt prioritásként kezelik, a fejlesztési célok között szerepel. Üzente ennek a döntésnek az, hogy az önkormányzatok folytassák az alap infrastruktúra kiépítését, megújítását. Vissza kell térni az önkormányzatok tekintetében az ilyen alapvetően fontos beruházásokhoz, látványberuházások helyett azt az utat kell választani, amit Salgótarján is választott és célul tűzött ki: iskolákat kell megújítani, úthálózatot fejleszteni, járdákat rendbe tenni.

Székyné dr. Sztrémi Melinda megköszönte a támogatást és hangsúlyozta: az elmúlt négy évben Salgótarján önkormányzata másfél milliárd forintot költött intézményfelújításra, majd mindenhol történt kisebb-nagyobb beruházás. Ezt a jövőben is szeretnék folytatni, sőt, amennyire lehet, együtt a kormánnyal még több forrást hozni a városba.


Forrás: Nógrád24.hu/szekyne.com

 

2010-09-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite