2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye14 év börtönt kapott a salgótarjáni gyilkos

14 év börtönt kapott a salgótarjáni gyilkos


börtönA Nógrád Megyei Bíróság elsőfokon 14 év börtönre ítélte azt a férfit, aki 2008 júliusában téglával agyonverte élettársának 15 éves húgát Salgótarjánban - közölte a testület szóvivője szerdán.

Barsi József elmondta: a bíróság emberölés bűntettében állapította meg a 28 éves vádlott, Németh Attila bűnösségét.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész életfogytig tartó büntetés kiszabásáért és a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megállapításért, míg a vádlott és védője felmentésért, másodlagosan pedig enyhítésért fellebbezett.

A szóvivő közölte: a bíróság nem talált enyhítő körülményeket, viszont súlyosítónak találta a vádlott kitartó szándékát, a családokon belüli erőszak elszaporodását, továbbá azt, hogy a férfi a bűncselekményt próbaidőre bocsátás alatt, fegyházbüntetéséből feltételesen szabadulva követte el.

A vádirat szerint a 15 éves lány azt kérte a férfitól, hogy javasoljon olyan eldugott helyet, ahol egyik udvarlójával találkozhat; előtte - a család előtt titokban tartott - nemi viszony volt közöttük.

A lány nővérének élettársa egy Salgótarján külterületén álló, épülőfélben lévő hétvégi házat ajánlott, ott meg is kereste az egyedül tartózkodó lányt 2008. július 19-én.

Miután a lány közölte, hogy véget akar vetni a viszonyuknak, a férfi egy téglával legalább négyszer-ötször fejen ütötte. A sértett halálát koponyatető- és koponyaalapi törés, valamint légzésbénulás okozta.

A férfi fojtogatni is próbálta a lányt, mert úgy látta, hogy még mozog, majd elszaladt.

Ezután még aznap a lány keresésére indult a család többi tagjával együtt.

Másnap visszament a tetthelyre, meggyőződött róla, hogy a lány meghalt, és akkor szólt a többieknek, hogy rátalált a holttestre.

 

Forrás: HÍR PORT24

 

2010-06-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite