2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Itthon1,8 millió búcsúpénz jár Matolcsynak

1,8 millió búcsúpénz jár Matolcsynak


Duplán is jó jól jár Matolcsy György azzal, hogy a miniszteri bársonyszékből a Magyar Nemzeti Bank elnöki székébe ült át - írja a Blikk. A Lap információi szerint a volt tárcavezető nemcsak nagyobb fizetést kap, de 1,8 millió forint pluszpénz is jár neki a távozás miatt.

Matolcsy György001


"Matolcsy György hatásköre megszűnése miatt 3 havi illetménye felével megegyező juttatásra jogosult" - közölte a Blikk-kel a gazdasági tárca. A kifizethető összeg bruttó 1 millió 652 ezer forint. Ezenfelül az idei évre járó ki nem vett szabadságából a tárca három napot vált meg 150 259 forint értékben. Továbbá 34 ezer forint cafeteria is jár a leköszönt miniszternek.


Viszont a politikus óriásit bukik a tavaly ki nem vett szabadságain. Matolcsynak 2012-ről 35 napja ragadt benn, ennek értéke 1 millió 750 ezer forint. Ám a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerint azt már nem lehet kifizetni - írja a lap.


Összességében a neki járó 1,8 millió forintból valamivel kevesebb mint 1,2 millió landol majd adózás után a számláján. A pénzt ugyanis még nem kaphatta meg, a volt miniszternek először záró vagyonnyilatkozatot kell tennie. Ennek a parlament honlapján hétfőn még nem volt nyoma. A hiányt ma pótolhatja a politikus, mert március 3-án mondott le miniszteri és országgyűlési képviselői tisztségeiről, s 30 napon belül mindenképpen le kell adnia a dokumentumot.


Matolcsy nemzetgazdasági miniszterként nem csak az adók emelésével harcolt az államadósság ellen. A Blikk szerint ő volt az egyetlen politikus, aki még tavaly ősszel is bére meg nem nevezett részét hónapról hónapra befizette az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba.

 

Forrás: Blikk/HÍR PORT24

 

2013-04-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite