2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Programajánló2011. Augusztus 20. Nógrád megyében

2011. Augusztus 20. Nógrád megyében


Nógrád megyében több helyen rendeznek színvonalas műsort az Államalapítás napján. Ezekből itt olvasható egy összefoglaló.

Szent Korona

Salgótarján

Az Államalapító Szent István Ünnepe címmel megrendezésre kerülő rendezvény egy koszorúzási ünnepséggel nyílik a Szent István téren délelőtt.
Ezután délután három órától Históriás történeti játszóház elevenedik meg korfelidéző játékokkal és kézműves foglalkozással. Ezzel egy időben a gyerekek számára Ökopack játszóház nyújtja a szórakoztatást.
A délután további részében zenés-táncos mesejátékot, Kovács Kriszta és Csengery Attila műsorát polgármesteri köszöntőt, kenyérszegést láthatnak az odalátogatók. Este 18.00 órától Auth Csilla szórakoztat majd Őt követően a Gulash exotica és a Maszkura ad koncertet. Ünnepi tűzijátékra este 21.30-kor kerül sor.

Bátonyterenye

A Maconai búcsú elnevezésű rendezvény Ünnepi szentmisével indul, mely után Európa legnagyobb kettős keresztjét áldják meg. 11.30-kor a Himnusszal indul a műsor, majd az ünnepi köszöntők után megszentelik az új kenyeret és átadják a kitüntetéseket.
A délután során számos program szórakoztatja a nézőket. 12.30-tól „Jó ebédhez szól a nóta", majd a Maconka Táncegyüttes és a Medalion tánccsoport műsora következik.
Őket követi a Palóc Népdalkör, a Bussai Asszonykórus, Straub Dezső színész, operetténekes és Pándy Piroska az operahház énekese.
17.30-tól az Abasári Kórus műsora látható majd a Bátonyi Ófalusi Hagyományőrzők és 19 órától indul a Maconkai Lakodalmas, melyen Sulyok Zoltán zenél.
A programok mellett végig kirakodók, kézművesek, sörsátor, gulyásfőzés és a gyerekeknek ingyenes légvár biztosítja a szórakozást.

Mátraterenye

A Homokterenyén megrendezésre kerülő Falunapon már reggeltől folynak a programok. A sportpályán kispályás labdarúgó mérkőzéseken vehetnek részt a nevezők. Ezzel egy időben pedig egy Családi piknik indul ahol különféle színes programok és ajándékok várják a benevező családokat.
A Szent Borbála parkban Szentmise kezdődik féltízkor. Délutántól a művelődési házban egy kiállítás tekinthető meg hímzett abroszokról és terítőkről.
Az ünnepi köszöntőt, majd a kenyérszentelés és szegést követően a falu kitüntetettjeinek díjátadása kezdődik. Ezután a Salgótarjáni Nóta Egyesület, a Mátraterenyei hagyományőrzők, a Kazári Örökifjú Asszonykórus és a Nógrádmegyeri hagyományőrzők lépnek színpadra.
Őket követi 17 órától Csocsesz, aki után egy nagyobb táncos blokkot láthatnak a nézők az Arthur tánccsoport, a Hip-hop Break team és a KiViSzI Színházi Műhely előadásában. Ezzel egy időben egy Rockszínpad várja a fiatal rock-rajongókat ahol a Fire Guns és a Saigon lép fel.
Az este folyamán tombolahúzás vár még a jelenlévőkre, majd 20.00 órától Komáromi Istváné a színpad, akit később még egy utcabál követ.

Pásztó

A Szent István napi műsor délelőtt egy szabadtéri Szentmisével indul, majd elhangzik a polgármester köszöntője és felszegik az ünnepi kenyeret. A kulturális programok délután indulnak 16 órától. A sztárvendég a Megasztár 4 győztese, Király Viktor 17 órakor lép színpadra. Őt Követi egy Latin-tánc Show, a Kökényvirág Népdalkör, a Muzsla Néptáncegyüttes és az Esztam zenekar majd egy Stand up comedy vetélkedő. A humoros percek után a Pillangó Mazsorett Csoport szórakoztat, majd belecsöppenhetnek az odalátogatók a Népszerű dallamok világába Tóth Tamás és barátai segítségével. Továbbá Hastánc és Hip-hop Show nyújt szórakozást. Az ünnepi tűzijáték 21.15-kor a Városháza előtt lesz.

HÍR PORT 24

 

2011-08-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite