Böjte Csaba tart ünnepi szentmisét a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen vasárnap, Munkás Szent József ünnepén; a Nógrád megyei búcsújáróhelyre zarándokvonat indul Budapestről – tájékoztatta a kegyhely sajtófőnöke szerdán az MTI-t.

Kerekes-Dancsok Regina elmondta: Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes péntektől tart lelkigyakorlatot Szentkúton. A Szent József és a názáreti szent család témájú elmélkedéseit bárki meghallgathatja, mert azokat a liturgikus téren tartja szombaton 9.30-kor, 11 és 15 órakor.

Vasárnap, május elsején reggel 6 órakor hat kocsiból álló zarándokvonat indul Budapestről, a Keleti pályaudvarról Mátraverebély-Szentkútra, Böjte Csaba lelki vezetésével. A ferences szerzetes útközben elmélkedést tart a kihangosított szerelvényekben, valamint gyóntat a csendes fülkében. A vonat Nagybátony állomásra viszi a zarándokokat, ahonnan gyalogosan vagy igény szerint busszal lehet menni a nemzeti kegyhelyre.

Szentkúton a 11 órai ünnepi szentmisét Böjte Csaba tartja.  A zarándokok a szabad program keretében egyénileg bejárhatják a kegyhely látnivalót, a többi között a remetebarlangokat vagy a Szent László-forrást. A hazaúton folytatódnak a közös imák, éneklések és elmélkedések.

 

Forrás: MTI