A Salgótarjáni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat egy 44 éves Nógrád megyei férfivel szemben, aki légpuskával lőtt rá fia haragosára – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség hírportálunkal.

Az ittas vádlott 2020. január 18-án 17 óra körül meglátta a háza előtt gyalogló 18 éves sértettet, akiről tudta, hogy fiával haragos viszonyban áll. A nappaliból előhozta légpuskáját, kiment az udvarra, és onnan az akkor már mintegy 50 méter távolságra lévő sértettre lőtt.

A lövés a sértett bal lapockáján zúzódásos sérülést okozott, a fiú kabátja kilyukadt.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a Pásztói Járásbíróság ítélje a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre, kötelezze a 13.680 forint bűnügyi költség megfizetésére, valamint kobozza el tőle a légpuskát.

Az ügyészség akkor indítványoz próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést, ha az eljárás adatai alapján alaposan feltehető, hogy az elkövetővel szemben a büntetés a végrehajtás elrendelése nélkül is eléri a célját, azaz a tettest visszatartja újabb bűncselekmény elkövetésétől. Amennyiben az elkövető mégsem tér jó útra, nem tanúsít törvénytisztelő magatartást és a próbaidő alatt elkövetett újabb bűncselekményt követ el, az emiatt kiszabott szabadságvesztés végrehajtása már nem függeszthető fel, és azzal együtt a korábban felfüggesztett büntetését is le kell töltenie.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Képünk illusztráció!