A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt két salgótarjáni férfi és egy nő ellen, akik 2020 májusában napokon keresztül fosztogatták egy vendéglátóhely raktárhelyiségeit – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség hírportálunkal.

A vádlottak 2020 májusában észlelték, hogy az egyik salgótarjáni vendéglátóhely raktárai könnyen megközelíthetők, és nem védettek a behatolás ellen. Egy személygépkocsival több napon keresztül leparkoltak a vendéglő közelében, a mögötte futó vasúti sínek túloldalán, innen gyalog a vendéglőhöz menve a hátsó, nyitott udvaron a tárolásra használt helyiségeket fosztogatták.

Három alkalommal, összesen közel 70.000 Ft értékben loptak húsárukat, valamint üdítő- és szeszes italokat a raktárból, így velük szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség üzletszerűen, folytatólagosan, társtettesként elkövetett lopás miatt emelt vádat, az egyik vádlott esetében felfüggesztett, míg két társával szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozva.

Utóbbiak kapcsán 1 év 2 hó, illetve 1 év börtönbüntetést jelölt meg mértékes indítványként az ügyészség, míg társuk 8 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat, ha a bírósági előkészítő ülésen beismeri cselekményét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ügyben első fokon a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség