A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves Nógrád megyei férfivel szemben, aki jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után vezette autóját – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség hírportálunkal.

A férfi 2022. február 6. napján a kora esti órákban a 2. számú főúton Nagyoroszi irányából Rétság felé vezette személygépkocsiját, amikor rendőri ellenőrzést kapott, mert elakadásjelzőjét működtetve bizonytalan úttartással közlekedett. A helyszíni alkoholszonda mérése alapján erősen ittas volt, ezért autóját lezáratták, vezetői engedélyét elvették, őt pedig vérvételre előállították.

A szakértői vizsgálat szerint a férfi szervezetében lévő alkohol igen súlyos fokú befolyásoltság előidézésére volt alkalmas. Magatartásával megszegte a KRESZ azon rendelkezését, miszerint járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital elfogyasztásából származó alkohol, ezért az ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt nyújtott be ellene vádiratot. Vádiratában azt indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság büntetővégzésben szabjon ki pénzbüntetést a vádlottal szemben és tiltsa el őt a közúti járművezetéstől.

A vezetéstől eltiltott személy az eltiltás letelte után is csak költséges és időigényes utánképzés után kaphatja vissza a jogosítványát.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Képünk illusztráció!