A nógrádi rendőrök őrizetbe vették azt a bátonyterenyei férfit, aki a netről rendelt jelentős mennyiségű kábítószert – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Nógrád24.hu-val.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya – Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának közreműködésével beazonosították azt a 24 éves bátonyterenyei férfit, aki a darkneten keresztül, jelentős mennyiségű amfetamin típusú kábítószert rendelt.

A felderítés adatai alapján 2022. április 11-én a kábítószert postai csomagként a csomagküldő szolgálat megpróbálta kézbesíteni, amely meghiúsult. A kézbesítendő csomagot a Felderítő Osztály lefoglalta, annak bruttó tömege 546 gramm volt. Az előzetes igazságügyi szakértői vélemény alapján a küldemény amfetamint tartalmaz, ami kábítószernek minősül és hatóanyagtartalma a jelentős mennyiséget elérheti.

A bizonyítékok beszerzését követően a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együttműködve 2022. április 25-én a kora reggeli órákban, szervezett akció keretében elfogták és előállították a bátonyterenyei férfit A férfi lakóhelyén megtartott kutatás eredményeként a nyomozók további a kábítószer fogyasztáshoz használatos tárgyakat, eszközöket foglaltak le.

A hatóság tagjai a férfit gyanúsítottként hallgatták ki jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A bátonyterenyei lakos a bűncselekmény elkövetését elismerte, akit a hatóság tagjai őrizetbe vettek és előterjesztést tesznek a személyi szabadságot korlátozó bírói kényszerintézkedés elrendelésére.

Forrás: POLICE