A bátonyterenyei rendőrök elfogták azt a 25 éves férfit és testvérét, akik visszajártak egy ingatlanba és onnan több mint 1 millió forint értékben loptak el berendezési és egyéb tárgyakat – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Nógrád24.hu-val.

A rendőrségre 2022. május 13-án 20 órakor tett a sértett bejelentést, arról hogy Nemtiben egy ideiglenesen lakatlan ingatlanba ismeretlen személyek betörtek.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen beszerzett adatok alapján rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves helyi lakost és 20 éves testvérét.

A két férfi 2022. április vége és május 13. közötti időszakban a kerítésen átmászva jutott be az ingatlan területére, ahol az épület bejárati ajtaját befeszítették és onnan épületgépészeti berendezéseket, gépjármű alkatrészeket, fémből készült lakásfelszerelési tárgyakat, háztartási kisgépeket vittek el mintegy 1 millió forint értékben.

A megalapozott gyanú szerint a 25 éves férfi és társa 2011 novemberében is betört ebbe a családi házba. Kihasználták a korábbi tulajdonosok távollétét és a helyiségekből több fűkaszát, motorfűrészt, sövényvágót, kompresszort, horgászfelszerelést és kézi szerszámgépeket loptak el. Cselekményükkel a sértettnek közel 300.000 forint kárt okoztak.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállított két férfit a nyomozók kétrendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A 25 éves gyanúsított ellen a Salgótarjáni Járásbíróság vagyon elleni bűncselekmény miatt kibocsájtott elfogatóparancsa is érvényben volt.  A hatóság tagjai előterjesztést tettek a két férfi letartóztatásának indítványozására.

Forrás: POLICE