A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a Balassagyarmati Járásbíróságon azzal a 32 éves nővel szemben, aki egy Nógrád megyei általános iskola iskolaőrét bántalmazta – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség hírportálunkal.

A 32 éves nő 2021 novemberében gyermekével szeretett volna beszélni annak iskolájában, ahova – az akkori szigorú járványügyi előírások megszegésével – bement. Az ott szolgálatot teljesítő iskolaőr megkérte, hogy távozzon, és bár a nő ennek eleget tett, ám távozóban megfenyegette az őrt azzal, hogy meg fogja verni.

Az iskolaőr a fenyegetés miatt kihívta a rendőrséget, akik a történtek tisztázása érdekében visszahívták a nőt. Miután megérkezett, az autójából kiszállva szó nélkül az iskolaőrhöz lépett és állon ütötte, majd meglökte őt; a további tettlegességet a rendőrök akadályozták meg.

A nő ellen a Balassagyarmati Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, melyben felfüggesztetett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz döntést.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség