A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a Salgótarjáni Járásbíróságon egy 27 éves pataki férfivel szemben, aki egy közlekedési baleset ittas részeseként úgy sétált el a helyszínről, hogy a baleset sérültjeinek nem nyújtott tőle elvárható segítséget.

A férfi 2021. szeptember 12-én Karancslapujtőn autózott két utasával, amikor egy egyenrangú útkereszteződéshez érve a tőle balról érkező autós nem adott neki elsőbbséget, ezért a két autó összeütközött, és a balesetet okozó jármű megpördült.

A balesetben érintett mindkét jármű összesen 4 utasa – köztük egy kilenc hónapos gyermek – is könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlott ennek ellenére – miután félreállt a járművel – anélkül, hogy a sérülteknek tőle elvárható segítséget nyújtott, vagy hívott volna egyszerűen elsétált a helyszínről. Ezt azért tette, mert bár a baleset bekövetkeztében vétlen volt, a járművet közepes fokú ittasság állapotában vezette.

A mentőket egy közelben lakó értesítette, így a sérültek a vádlottól függetlenül gyorsan szakszerű segítségben részesültek.

A férfi így egyszerre öt bűncselekményt is elkövetett, vele szemben a Balassagyarmati Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és 4 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat, melyben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a közel 230.000 Ft bűnügyi költséget is a vádlott fizesse meg.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.

 

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség