A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt napokban négy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

A rendőrök Nógrád megyében 2022. június 21-én összesen négy ittas járművezetőt értek tetten.

A Rétsági Rendőrkapitányság beosztottjai 10 óra 51 perckor a 2-es számú főúton egy kamionparkolóban egy személygépkocsit vezető 51 éves férfit állítottak meg és ellenőriztek. Ugyanezen a napon 17 óra 25 perckor a pásztói járőrök Felsőtold belterületén igazoltattak egy 53 éves személygépkocsival közlekedő férfit. Az alkoholteszterrel történő ellenőrzés mindkét esetben pozitív eredménnyel zárult.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság beosztottjai pár perccel később, 17 óra 30 perckor Salgótarján és Somoskőújfalu közötti útszakaszon ellenőrizni akartak egy személygépkocsival közlekedő nőt, aki a rendőri karjelzésre nem állt meg. Az egyenruhások a város területén egy lakóház mögött igazoltatták a sofőrt, akinek ellenőrzése során az alkoholszonda pozitív eredményt jelzett.

A rendőrök ugyanezen a napon 21 órakor szintén a megyeszékhelyen intézkedtek egy gépkocsit vezető 25 éves férfivel szemben, akit a Salgótarjáni Járásbíróság ittas járművezetés vétség elkövetése miatt a járművezetéstől jogerősen eltiltott és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda ebben az esetben is pozitív eredményt mutatott.

A rendőrök az 51 és 53 éves férfit, valamint az 56 éves nőt további mintavétel céljából előállították és ellenük járművezetés ittas állapotban bűncselekmény miatt eljárást indítottak. A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított 25 éves férfi ellen a hatóság tagjai járművezetés ittas állapotban és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség gyanúja miatt folytatnak eljárást.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 

Forrás:Police