Nógrád megyében, Somoskőújfaluban feloszlás miatt új képviselő-testületet és polgármestert, Salgótarjánban haláleset miatt önkormányzati képviselőt választanak vasárnap.

Somoskőújfaluban tavaly júliusban mondták ki a képviselő-testület feloszlását – négy igen és három nem szavazattal -, azzal az indokkal, hogy nem tudnak együtt dolgozni Tóth László (független) polgármesterrel.
Gregorné Kovács Hajnalka jegyző az MTI-nek elmondta: három független jelölt indul a polgármesteri posztért, Csengődi Károly, Tábori Anita és Tóth László.
A hat képviselői helyre 13 jelölt van, valamennyien függetlenek; a 2019-ben megválasztott képviselők közül négyen most is indulnak.
Somoskőújfaluban 1844-en szavazhatnak vasárnap.
Salgótarján megyei jogú városban Harmos László (Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-Tarjáni Városlakó Egyesület) tavaly szeptemberben bekövetkezett halála miatt tartanak időközi választást a 7. számú egyéni választókerületben.
Romhányi Katalin jegyző az MTI-nek elmondta, hogy négy jelölt indul: Egyedi Norbert (Mi Hazánk Mozgalom), Ludányi József (független), Nagy Attila Tibor (Munkáspárt-ISZOMM) és Szabó Csaba (Fidesz-KDNP).
A választókerületben 2477-en voksolhatnak.
A közgyűlésben 2019-től kilenc képviselője van a Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-Tarjáni Városlakó Egyesület összefogásnak, öt a Fidesz-KDNP-nek.

 

 

 

Forrás: MTI