A Nógrád Megyei rendőrök akciót szerveztek Salgótarjánban az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

Az ittas járművezetőkre koncentrálva közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök 2022. augusztus 30-án a Salgótarjáni Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az ellenőrzés során a járőrök 102 gépjárművezetőt szondáztattak meg, amely minden esetben negatív eredménnyel zárult. Az egyenruhások két esetben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírságot szabtak ki, egy esetben szabálysértési eljárást kezdeményeztek a gépjárművezetővel szemben, valamint négy kisebb súlyú szabálysértés észlelése miatt helyszíni bírság szankcióval éltek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők közúti forgalomból történő kiszűrésére! Felhívjuk a közeledők figyelmét, hogy az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

Forrás: POLICE