A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves férfivel szemben, aki a haragosa autóját baseballütővel törte össze – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség hírportálunkal.

A két férfi 2022. február 25. napján internetes üzenetváltások során összeveszett, emiatt a sértett felkereste a vádlottat annak bátonyterenyei otthonában.

A ház előtti utcaszakaszon találkoztak, tovább vitatkoztak, majd a vádlott meglökte látogatóját, aki ekkor úgy döntött, hogy távozik, ezért beült az autójába.

A vádlott erre elővette saját járművéből baseballütőjét és ütni kezdte a sértett gépkocsiját, annak motorházát valamint az első szélvédőt. Az erős ütések következtében az üveg kitört, a járműben ülő sértett és utasa megijedtek, pedig a jobb első ajtón át elmenekültek.

A rongálást látva a vádlott – aki 119.400 forintos kárt okozott a sértettnek – lehiggadt, és felhívta a rendőrséget, tettét bevallotta a hatóságoknak.

Az ügyészség rongálás vétsége és – mivel a baseballütős támadás alkalmas volt arra, hogy riadalmat keltsen – felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, melyben indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben pénzbüntetést, és fizettesse meg a sértett autójában okozott kárt is.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség