A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására. Ennek érdekében célirányos közlekedésrendészeti akciót hajtanak végre a rendőr-főkapitányság illetékességi területén – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

A megye közútjain 2022. szeptember 9-én a rendőr-főkapitányság munkatársai ellenőrzéseket hajtanak végre, amelynek célja elsősorban az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése. Fokozottan figyelnek továbbá a kiemelt baleseti okok között szereplő előzési, kanyarodási és az elsőbbségi szabályok betartására és a passzív biztonsági ezközök megfelelő használatára.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! Soha ne üljön ittasan a volán mögé! Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít; az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat válthat ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

Forrás: POLICE