Nógrád megyében az elmúlt három napon hárman sérültek meg közúti közlekedési balesetben – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

Szécsény belterületén haladt 2022. szeptember 12-én délután egy 43 éves személygépkocsivezető, amikor az előtte forgalmi ok miatt megálló tehergépkocsi hátsó részének ütközött. A baleset során a személygépkocsiban utasként tartózkodó 10 hónapos gyermek megsérült.

Kerékpárral közlekedett Pásztón egy 59 éves férfi szeptember 13-án a délutáni órákban, amikor egy macska elé szaladt, amitől elesett. A baleset következtében a biciklis súlyos sérülést szenvedett.

Egy 28 éves nő másnap a reggeli órákban Salgótarján belterületén, a Losonci útról a Kossuth Lajos útra történő kanyarodása során nem adott elsőbbséget a védett úton érkező tehergépkocsinak, amelynek következtében összeütköztek. A balesetben a nő megsérült.

Az elmúlt három napon a megye rendőrei további hét anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek bekövetkezésében sok esetben játszik szerepet a közlekedési szabályok be nem tartásán kívül a kapkodás és a figyelmetlenség is. Ne feledjék, odafigyelő, jogkövető és körültekintő magatartással a balesetek megelőzhetőek!

Forrás: POLICE