Az elmúlt négy napon hárman sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye útjain közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

A 2-es számú főúton, Szendehely irányából Rétság felé közlekedett 2022. szeptember 30-án 12 óra 20 perckor egy 20 éves férfi, amikor egy balra ívelő kanyarban a jármű megcsúszott, a szembejövő forgalmi sávba áttért és a vízelvezető árokba hajtott, ahol felborult. A jármű vezetője a balesetben megsérült.

Ugyanezen a napon Mihálygerge felől Salgótarján irányába közlekedett 15 óra 20 perckor egy 43 éves személygépkocsivezető, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a szembejövő forgalmi sávba, ahol nekiütközött az ott szabályosan haladó gépjárműnek. A baleset következtében a vétlen jármű utasa megsérült.

Ugyancsak szeptember 30-án 15 óra 41 perckor Hatvan irányából Salgótarján felé közlekedett a 21-es számú főúton a külső forgalmi sávban egy 43 éves férfi, amikor érintőlegesen nekiüközött a belső forgalmi sávban haladó gépjármű hátsó részének, majd a szalagkorlátnak ütközött. A baleset során a személygépjármű utasa megsérült.

Az elmúlt négy napon a megye rendőrei további kilenc anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és kettő ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az őszi időszakban is jellemzően sok az úgynevezett pályaelhagyásos baleset. A leginkább az útkanyarulatokban bekövetkező baleseteknél a jármű a forgalmi sávot elhagyva letér az útpályáról, vagy az út valamely tartozékának ütközik. Ezért főleg az útkanyarulatokat mérsékelt sebességgel és körültekintéssel közelítsük meg, hiszen ott vízátfolyások lehetnek, amely a nem megfelelő sebességgel és esetleg kopott gumiabronccsal kombinálva a már említett baleseti fajtát okozhatja.

Forrás: POLICE