Ismét tematikus közlekedésrendészeti akcióra számíthatnak a járművezetők Nógrád megye közútjain – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai a következő napokban célirányos közúti ellenőrzéseket hajtanak végre, amelynek célja elsősorban a sebességhatárokat be nem tartó gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrése. A rendőrök fokozottan figyelnek továbbá a közlekedésben résztvevők által a kiemelt baleseti okok között szereplő előzési, kanyarodási és az elsőbbségi szabályok betartására és a passzív biztonsági eszközök megfelelő használatára.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében nem elegendő a KRESZ által meghatározott sebességhatárok betartása. A jármű sebességét úgy kell megválasztani szabályozásban meghatározott vagy jelzőtáblával korlátozott határon belül, hogy a vezető a járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül, és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítani lehet.

Forrás: POLICE