A három napos állás-, és karrierbörzén megjelent több ezer érdeklődőt a határvadász képzéssel kapcsolatos tájékoztatással, valamint bűn- és balesetmegelőzési tanácsokkal várták a rendőrök – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal 2022. október 4-5-én a megyeszékhely sportcsarnokában rendezte meg a fiatalok pályaválasztását segítő karrierbörzét, míg ugyanezen a helyszínen október 6-án a felnőttek részére szerveztek állásbörzét.

A három napos rendezvényen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat toborzója, valamint a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársa és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési elődója várta az érdeklődőket. A rendőr-főkapitányság toborzó munkatársa a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe történő jelentkezés feltételeiről és a felvételi eljárás menetéről tájékoztatta a rendezvényre kilátogató több ezer pályaválasztás előtt álló fiatalt és felnőtt álláskeresőt. Az érdeklődők a 10 hónapos rendőrjárőr és iskolaőr képzésről is tájékoztatást kaptak. A jelenlévők a rendőr-főkapitányság bűn- és balesetmegelőzési szakemberei által betekintést nyerhettek a rendőri munkába és a különböző szakterületek feladataiba, továbbá vagyonvédelmi és az őszi közlekedéssel kapcsolatos hasznos ismereteket is szerezhettek.

A toborzás és a határvadász képzésre való jelentkezés folyamatos. Az érdeklődők bővebb információt kaphatnak a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, a megye rendőrkapitányságain és rendőrőrsein, illetve a rendőrség honlapján az alábbi linken: https://www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes

Forrás: POLICE