Nógrád Megyei közútjain az elmúlt három napon közlekedési baleset következtében egy férfi elhunyt és további hat személy megsérült – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022. október 7-én 18 óra 2 perckor egy 18 éves férfi közlekedett személygépkocsival Mohora belterületén, amikor haladása során egy villanyoszlopnak, majd egy arra közlekedő személygépkocsinak ütközött. A baleset következtében a személygépkocsiban sofőrként utazó férfi és egyik utasa a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a gépjárműből kizuhant. A sofőr a balesetben életét vesztette, a jármű két utasa megsérült.

A megye rendőrei további három személyi sérüléssel járó és nyolc anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint két ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező. Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai (kormány, visszapillantó tükör) okozta sérüléseket.

Forrás: POLICE