A Nógrád megyei rendőrök lezárták a nyomozást abban az ügyben, amelyben egy férfi gépkocsival elütött egy kerékpárost – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 71 éves Szurdokpüspökiben élő férfivel szemben.

A férfi 2022. február 4-én 6 óra 45 perckor Szurdokpüspöki belterületén, az Árpád útról az Ifjúság útra történő kanyarodás közben nem biztosított elsőbbséget az Ifjúság úton érkező, és egyenesen az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblával védett úton kerékpárral közlekedő 53 éves helyi lakosnak, amelynek következtében összeütköztek. A baleset során a kerékpárt vezető nő súlyos sérülést szenvedett.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát lezárta, és a keletkezett iratokat a Balassagyarmati Járási Ügyészség részére megküldte.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a KRESZ egyértelműen kimondja, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” és az „Elsőbbségadás kötelező” táblánál minden esetben elsőbbséget kell biztosítani a védett úton érkező jármű részére. Kérjük, hogy az ilyen jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak, az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek! Közlekedjenek türelmesen, figyeljenek egymásra, legyenek előzékenyek!

Forrás: POLICE