A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának szervezésében továbbképzésen vettek részt a helyi iskolaőrök – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

A sóshartyáni lőtéren 2022. október 15-én megtartott képzést Tóth Szabolcs rendőr őrnagy, a Bűnmegelőzési Alosztály megbízott vezetője nyitotta meg, amelyet követően Gubinyi Attila rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Iskolapartnerségi Osztály vezetője értékelte az iskolaőri szervezet működését, tájékoztatta a jelenlévőket az elmúlt időszak eseményeiről, a toborzási feladatokról és a programba újonnan belépő intézményekről. Dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese is köszöntötte a megjelenteket és megosztotta az iskolaőrséggel kapcsolatos észrevételeit.

A nap folyamán Valenta Linda mediátor és Bada Klaudia szociálpedagógus vezetésével a jelenlévők asszociációs-, és tréning jellegű feladatokon keresztül kommunikációs- és konfliktuskezelési technikák gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit beszélték át. A képzés résztvevői a mindennapi munkájuk során is tapasztalt, konkrét példákon keresztül iskolaőri intézkedések feldolgozásával fejlesztették a gyermekekkel történő munka során alkalmazható készségeiket, illetve a napi tevékenység ellátásához szükséges konfliktuskezelési kompetenciáikat.

Az iskolaőrök Ringeisen Tamás rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály vezetőjének koordinálásával fizikai erőnléti tréningen, valamint intézkedéstaktikai, önvédelmi továbbképzésen is részt vettek.

A program zárásaként érzékenyítő kisfilmek kerültek levetítésre, amelyek témája az iskolai zaklatás volt.

Forrás: POLICE