A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 32 éves kállói férfi ellen, aki a szabad mozgását korlátozó kényszerintézkedés szabályait megszegve, a nyomkövető eszköz megrongálását követően távozott otthonából – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség hírportálunkal.

A vádlott bűnügyi felügyeletét – az ellene garázdaság és testi sértés miatt folyamatban lévő ügyben – a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája rendelte el, a kényszerintézkedés végrehajtási helyéül kijelölt ingatlant és az ahhoz tartozó bekerített helyet az eljárási cselekményeken való megjelenésen kívül csak külön engedéllyel hagyhatta volna el.

A férfi ennek ellenére 2022. január 15-én délután a lábára erősített elektronikus nyomkövető eszköz rögzítő szíját kifeszítette, magáról leszedte és ismeretlen helyre távozott. A vádlottat pár órával később egy rendőri ellenőrzés során Kálló belterületén elfogták és előállították.

A vádlott a nyomkövető eszköz megrongálásával 11.980 forint kárt okozott, ezen kárértékre tekintettel szabálysértési eljárás indult ellene.

Cselekményével egy igazságszolgáltatás rendjét veszélyeztető bűncselekményt, a fogolyszökés vétségét követte el, az ellene emelt vádiratban az ügyészség elzárás kiszabását és a bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség