A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 67 éves férfi és 65 éves sógornője ellen, akik összeverekedtek egy buszmegállóban – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség hírportálunkal.

A vádirat szerint a két vádlott 2022. március 8. napján egy Nógrád megyei kistelepülés buszmegállójában találkozott össze. A nő egy korábbi sérelme miatt számon kérte sógorát, ebből szóváltás keveredett, majd során kölcsönösen leköpték egymást, a nő pedig a kézitáskájával többször megütötte a férfit, aki hason rúgta és meglökte testvére feleségét.

A mozgásában már régebben korlátozott nő nekiesett egy villanyoszlopnak, majd a vízelvezető árokba zuhant, a jobb keze el is tört.

A közterületen történt erőszakos cselekmény miatt a nővel szemben garázdaság a vád, sógorának pedig, mivel tisztában volt a rokon mozgáskorlátozottságával, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személyes sérelmére elkövetett súlyos testi sértés miatt kell felelnie.

Az ügyészség előbbi cselekmény miatt pénzbüntetés, utóbbi esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetőkkel szemben.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség