Addig, amíg nem tud saját maga döntéseket hozni, a gyermeked teljes mértékben függ azoktól a döntésektől, amelyeket az ő nevében hozol. Nincs általánosan érvényes varázsrecept, amelyet követve megbizonyosodhatsz arról, hogy a döntéseid helyesek, ugyanakkor soha nem tudhatod, mit hoz a jövő. Elengedhetetlen azonban a hosszú távú gondolkodás, a lehető legjobb megoldások megtalálása. Fieraru Gábor futurista tanácsadó a Jövőtervezés Okosan vezetőjének írása.

Ha szülővé válsz, az egyik legnagyobb gondod az, hogy megelőzz és előre láss sok olyan helyzetet, amelyek sérülésekhez vagy egészségügyi problémákhoz vezethetnek gyermeked életében. És mindezt anélkül, hogy korlátozni kellene a gyermeked a kreatív kifejezésben vagy a világ felfedezésében.

Gyermeked egészsége és biztonsága

Ezért van lehetőséged egy olyan megoldás biztosítására, amely neked, mint szülőnek és gyermeked számára is egyaránt védelmet nyújt. A Junior Care kötvény a következő helyzetekre nyújt segítséget:

  • sürgősségi orvosi segítség gyermekek számára;
  • kórházi és sebészeti ellátások, baleseti vagy baleseti és betegségi ellátások;
  • anyagi védelem törések, baleseti égési sérülések esetén;
  • anyagi védelem súlyos betegség kialakulása esetén;
  • anyagi védelem baleset miatti rokkantság esetén;
  • második orvosi szakvélemény a diagnózissal kapcsolatban;

A nem tervezett vagy egészséggel összefüggő helyzeteken túl egy másik fontos szempont, amelyre összpontosítanod kell gyermeked anyagi védelmével kapcsolatban, ez nem más mint az őt közvetlenül érintő jövőbeli terveihez kapcsolódó anyagi források megteremtése.

Gyermeked oktatása és jövője

A szülői szerep sok felelősséggel jár, több szinten is. A hosszú távú pénzügyi felelősségvállalás és a különféle kiadások megtervezése segíthet abban, hogy jobban kezedben tartsd gyermeked jövőjét, hogy ha eljön az idő jobban élvezze a minden napjait, tudva, hogy rendelkezik az erőforrásokkal és a védelemmel ahhoz, hogy a lehető legtöbb kihívással szembesüljön.

Ebből a szempontból választhatod a biztosítás befektetési komponensét, amely lehetőséget ad egy személyre szabott megtakarítási terv felépítésére, amely folyamatosan a Te és a családod igényei szerint alakítható.

Ugyanakkor személyre szabhatod a védelmi tervedet, és választhatsz egy olyan befektetési tervet, amelyen keresztül meglesz a szükséges forrás olyan célokhoz, mint az egyetemi vagy posztgraduális tanulmányok, vagy akár a gyermeked otthonának vásárlása.

Pénzügyi tudatosságra való tanítás – Mutass jó példát gyermekednek

De nem elég csak az anyagiakat biztosítanod gyermeked számára. Ez mit sem ér majd, ha nem kap hozzá megfelelő pénzügyi oktatást. És ezt is, mint sok mást is, nem lehet elég korán kezdeni.

Nem feltétlenül kell minden információt egyszerre megadni neki, megvárhatod, amíg eléri a megfelelő kort ahhoz, hogy megértsen bizonyos fogalmakat. Ne felejtsük el azonban, hogy minden gyermek sokat tanul a példa ereje által. Tehát győződj meg róla, hogy jó példakép vagy neki.

Például közüzemi számlák fizetésekor magyarázd el a gyereknek, hogy azok mennyit képviselnek a család havi költségvetésében, miért kell fizetni és miért nem lehet halasztani. Vagy hogyan vásárolhatja meg magának az áhított játékot, azzal hogy bizonyos összeget megspórol.

Tehát magyarázd el neki, miért fontos neki is megtakarítási tervet készíteni, miért elengedhetetlen a hosszú távú jövőkép és a felkészültség minden helyzetre.

Életbiztosítással, befektetésekkel, különféle megtakarításokkal, vagy számtalan kiegészítő bevételi forrás feltárásával a lehető legjobb anyagi védelmet nyújthatod gyermekednek, de ha nem adsz neki szilárd pénzügyi oktatást, akkor nem lesz teljesen felkészülve. hogy szembenézzen saját pénzügyi erőforrásai hatékony kezelésének bonyolultságával saját jövője építésében.

Fieraru Gábor futurista tanácsadó

Jövőtervezés Okosan