Nógrád megyében az elmúlt három napon négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amelyek során öten sérültek meg – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

Mohora irányából Szügy felé közlekedett 2022. október 18-án a délelőtti órákban egy 39 éves nő személygépkocsival, amikor – feltehetőleg a jármű műszaki hibája miatt – az úttestről lehaladt és az út melletti fás területen az oldalára borult. A baleset következtében a jármű vezetője megsérült.

Ugyanezen a napon 14 óra 15 perckor a 2-es számú főúton, Szendehely irányából Rétság felé haladt személygépkocsival egy 40 éves nő, amikor nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító, majd megálló tehergépkocsiból és ahhoz kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvény hátsó részének. A gépkocsi sofőrje és utasa a balesetben megsérült.

Szécsény irányába, a 22-es számú főúton közlekedett az a 73 éves járművezető, aki ezen a napon 15 óra 40 perckor az úttestről lehaladt és az ott lévő információs tábla oszlopának ütközött. A balesetben a gépjármű utasa sérült meg.

Szintén október 18-án az esti órákban Pásztó belterületén haladt gépkocsival egy 25 éves férfi, amikor a jobb oldali vízelvezető árokba hajtott, amelynek következtében megsérült.

Az elmúlt három napon a megye rendőrei további 12 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a kedvező időjárási feltételek miatt a közlekedésben oly jellemző felszabadult vezetési stílus mellett is körültekintően és megfelelő sebességgel közlekedjenek! Legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben és a szabályokat betartva vegyenek részt a közúti forgalomban!

Forrás: POLICE