Segítségnyújtás elmulasztása miatt hat hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság egy embert, aki gépkocsijával elütött egy kijelölt gyalogátkelőhelyen fekvő férfit, majd megállás nélkül továbbhajtott.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a történtekről azt írta: az idős vádlott 2019. november 14-én hajnalban Debrecen belvárosában, az egyik útkereszteződésben ütötte el a gyalogátkelőhelyen sötét ruhában fekvő embert.

A gépkocsivezető az utolsó pillanatban ugyan félrerántotta a kormányt, de az autó jobb első kerekével elütötte a sértettet, ezután pedig a vádlott megállás nélkül továbbment. A 48 éves férfi a kórházban belehalt súlyos sérüléseibe.

Az ügyben korábban halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indult büntetőeljárás, amelyet előbb a rendőrség, majd az ügyészség is megszüntetett, végül segítségnyújtás elmulasztása miatt emeltek vádat.  A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős, a döntést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett – ismertette a szóvivő.

Forrás: MTI