A Pásztói Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság elsőfokon 8 év fegyházbüntetésre ítélte a külön élő felesége sérelmére bűncselekményeket elkövető 25 éves férfit – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség hírportálunkal.

A vádlott 2020. májusában – közel két napon keresztül – a tőle akkor már külön élő feleségét annak akarata ellenére az egyik Nógrád megyei településen a saját albérletébe csalta, majd ott fogva tartotta és nem engedte el, a telefonját elvette, illetve a szökési kísérleteit erőszakkal megakadályozta, mindeközben pedig a sértettet a közös kiskorú gyermekeik elvételével és agyonveréssel fenyegette.

Ezen időszak alatt a vádlott több ízben szexuális cselekmények végzésére kényszerítette a sértettet úgy, hogy közös kiskorú gyermekük jelen volt, valamint több alkalommal – a szexuális cselekménnyel össze nem függő okokból, így a sértett mástól való terhessége miatt, a magzat veszélyeztetése céljából, valamint bosszúból – bántalmazta a sértettet.

Az ügyészség a férfi ellen hozzátartozója sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat.

Az ügyben elsőfokon eljáró Pásztói Járásbíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, halmazati büntetésként 8 év fegyházbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság az ítélet kihirdetése idején bűnügyi felügyelet alatt álló férfi letartóztatását is elrendelte, így a jogerős ítéletet már büntetés-végrehajtási intézetben kell megvárnia.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség