Nógrád megyében az elmúlt öt napon 10 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

Egy 28 éves férfi közlekedett személygépkocsival Endrefalva irányából Szécsény felé 2022. október 20-án 6 óra 15 perckor, amikor az úttestre egy vad ugrott. A sofőr az ütközést elkerülni nem tudta és a szarvast elütötte, amelynek következtében a járművel az árokba sodródott és a tetejére borulva állt meg. A balesetben a férfi megsérült.

Pár órával később a Cserhátsurány és Cserháthaláp település közötti útszakaszon a kanyarban csúszott meg gépkocsival egy 18 éves férfi, amely következtében az úttestről lehaladt és a járművel a tetején átfordulva a kerekein került nyugalmi helyzetbe. A balesetben a sofőr megsérült.

A 21-es számú főúton, Hatvan felől Salgótarján irányába közlekedett október 23-án a reggeli órákban az a 31 éves sofőr, aki Mátraverebély közelében a jobb oldali szalagkorlátot kiszakítva az árokba csapódott. A férfi a baleset következtében megsérült.

A megye rendőrei az elmúlt napokon további két személyi sérüléssel járó és öt anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamit öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az ősz beköszöntével októberben rövidülnek a nappalok. Az időjárási körülmények megváltoznak, ködös, párás, hideg reggelekre ébredünk. Fel kell készülniük a járművezetőknek is a megváltozott látási- és időjárási viszonyokra. Ennek elmulasztása balesetveszélyes helyzetet idézhet elő, amely akár súlyosabb következményekkel is járhat.

A közlekedési balesetek elkerülése érdekében kérjük a járművezetőket, hogy körültekintően vegyenek részt a közúti forgalomban! Ne feledjék a legjobb megelőzés, ha betartják a közlekedési szabályokat!

Forrás: POLICE