A piaci visszajelzések alapján a banki ügyfelek többsége vásárolna kriptovalutákat, ezért a Mastercard bővítené és megkönnyítené a hozzáférésüket a pénzintézeteken keresztül – közölte a Mastercard csütörtökön az MTI-vel.

A technológiai cég felmérése szerint világszinten a lakosság 29 százaléka rendelkezik kriptovalutával, és további 65 százalék szívesen kipróbálná, ha a bankján keresztül biztonságosan megtehetné. A kriptoszolgáltatások bővítését a Mastercard eddig is fontosnak tartotta, ezért jelentős forrásokat biztosított beruházásokra, felvásárlásokra, új technológiai megoldásokra. A vezető kriptopénz-szolgáltatókkal együttműködve pénzügyi szolgáltatók számára szintén fejlesztettek szolgáltatást, hogy az ügyfeleik nevében a saját platformjaikon keresztül kereskedhessenek kriptovalutákkal – olvasható a közleményben.
A Mastercard szerint ennek segítségével megbízható, a banki rendszerekhez könnyen illeszkedő hozzáférés nyílik a kriptovaluták piacához. Vásárlásra és eladásra egyaránt lehetőséget biztosít, ellátják továbbá a legkorszerűbb biztonsági megoldásokkal és olyan programtervezéssel, amely többek között marketing-tanácsadásra ugyancsak kiterjed. A kriptopiac kiterjesztését a Mastercard továbbra is fontosnak tartja, ezért bővíteni fogják az együttműködéseiket a blokklánc-technológiákban érdekelt vezető vállalatokkal – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI