Korábban hírportálunk is megírta, hogy a Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Salgótarjánban a hét postahivatalból öt postát ideiglenesen bezárnak, és csak a nagy posta és a Gorkij lakótelepi posta marad nyitva. A megyeszékhely lakói a döntés miatt nagyon felháborodtak és a Beszterce lakótelepi részen Molnár Károly önkormányzati képviselő szervezésében aláírásgyűjtésbe kezdtek a posta ideiglenes bezárásának megakadályozása céljából.

Délutánonként a téren kitelepülő pultos aláírásgyűjtést is szervezünk az állami Magyar Posta Zrt. múlt heti, még csak előzetes tájékoztásra sem megküldött döntése ellen.

Célunk hogy minél több helyi lakos tiltakozó aláírásával is érzékeltessük az állami posta vezetése felé megírandó beadványunk mellett, hogy a döntésük hibás és elfogadhatatlan, hogy egy teljesen élhetetlen helyzetet teremtenek a beszterceieknek azzal, hogy még csak korlátozott nyitvatartásra sem tettek javaslatot a karácsonyt is magába foglaló téli időszakra.” – olvasható Molnár Károly önkormányzati képviselő közösségi oldalán.

Hírportálunk megkereste a városrész önkormányzati képviselőjét, Molnár Károlyt, aki elmondta, hogy a két délután alatt már több, mint 500-an aláírták a posta bezárásával kapcsolatos tiltakozásukat. Molnár Károly azt is elmondta, hogy a jövő hét elején megírja azt a hivatalos levelet, amelyet a Magyar Posta vezetésének eljuttat az addigi aláírásokkal együtt. „Nem fogunk leállni, folyamatos nyomás alá helyezzük a Magyar Posta vezetéséét, hogy változtassák meg döntésüket és nyissák újra a postát Beszercén” – mondta el a Nógrád24.hu-nak az önkormányzati képviselő.

Majd hozzátette, hogy „ A Magyar Posta  az az energiafelhasználás csökkentése érdekében döntött úgy, hogy ideiglenesen bezárják a Beszterce lakótelepi kispostát, mivel kis posta itt alacsony a rezsi költség és a bezárás időszakára sem szüntetik meg a helyiség bérlését, így számításaim szerint három hónap alatt 35-40  ezer forintot takaríthat meg ezzel a Magyar Posta. Azt hiszem ez nonszensz. Miközben több, mint 4000 fős város rész posta nélkül marad és így a nyagy postán áldatlan állapotokra lehet számítani az elkövetkező időszakban.”

Az alábbi helyeken gyűjtik az aláírásokat a Beszterce lakótelepi posta bezárása ellen tiltakozók:

– Erika fodrászüzlete (Ybl M. út 49.)

– Üvegipari Lakószövetkezet iroda (Ybl 47.)

– Lola butik (Ybl 86.)

– Vikó 100 Ft-os boltja (Ybl 88.)

– Agiv pékség (Ybl 86.)

– Beszterce Arzenál vegyesbolt („újhely”)

– Sarki zöldséges (Ybl 84.)

– Árpád borozó

– Falatka állateledel (Ybl 51.)

– Aranybárd húsbolt (Ybl 51.)

Kapcsolódó cikkek a témához:

8 posta zár be Nógrád megyében novemberben

A Magyar Posta ideiglenesen bezár 366 postát és leépít 300 munkavállalót