Az újonnan létrejövő energiaügyi minisztérium nem hoz változást, a családoknak, az önkormányzatoknak, valamint a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv) továbbra is drága marad a rezsi – mondta az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke kedden.

Vajda Zoltán az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a gazdasági bizottság ülésén a kormánypártok nem támogatták a villamos energiáról szóló törvény, valamint a földgázellátásról szóló törvény módosításához benyújtott szocialista módosító javaslatokat.

Közölte, egyik javaslatuk azt a problémát orvosolta volna, hogy az ársapka ugyan vonatkozik a 11,5 kilogrammos PB-gázra, de az nem kapható.
Kezdeményezték, hogy a bejelentett lakcímén mindenkinek biztosítsák a minimálisan szükséges villamosenergia- és földgázmennyiséget megfizethető áron. Az MSZP hatályon kívül helyezte volna azt a kormányrendeletet, amely a kkv-szektor többségét, az önkormányzatokat és azok intézményeit kivonta a rezsicsökkentés alól – ismertette.
Vajda Zoltán elmondta, javaslataikat a bizottság házszabályellenesnek minősítette, így azok nem is kerülnek a plenáris ülés elé.

Az ellenzéki politikus úgy értékelt, a bizottsági ülésen kiderült, hogy az új energiaügyi minisztérium nem hoz változást a kormány politikájában.

 

Forrás: MTI