Gondolja át a kormány, hogy kivonul-e az állami szolgáltatásokból – szorgalmazta az MSZP társelnöke a postabezárásokról szóló, más szocialista politikusokkal közösen tartott online sajtótájékoztatón szombaton.

Tartanak attól, a Fidesz a válságot kihasználva egyre több olyan állami szolgáltatásból vonul vissza, amelyek fontosak lennének abban, hogy a magyarok túl tudják élni a válságot – mondta a szocialista politikus.

A válságot csak részben okozzák a háború és a világgazdasági folyamatok, az jelentős részben a Fidesz elhibázott politikájának következménye – tette hozzá.

Amíg Európában szociális támogatórendszerekkel és egyszeri intézkedéscsomagokkal segítik az embereket, addig Magyarországon csak az elvonásokat látni – jelentette ki az MSZP társelnöke.

Kunhalmi Ágnes a posta figyelmébe ajánlotta Őrsi Gergely II. kerületi szocialista polgármester javaslatát, hogy az önkormányzatok, ahol szerződésben állnak a postával, a bérleti díj elengedésével, a rezsiköltség részbeni átvállalásával járulhassanak hozzá a bezárás elkerüléséhez.

Kis Andrea, Hódmezővásárhely szocialista alpolgármestere azt kifogásolta, hogy sem az önkormányzatokat sem a polgármestereket nem kérdezték meg a posták bezárásáról. Hódmezővásárhelyen 43 ezer emberre két postahivatal jut – mondta, hozzátéve, hogy az Orbán-kormány magára hagyta a vidéket.

Horváth Csaba, az MSZP budapesti elnöke, Zugló polgármestere úgy fogalmazott: elvárja a Magyar Postától, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a zuglói önkormányzattal a kerületben bezárt két posta újranyitásáról. Megjegyezte: jövőre a kormány 3,6 milliárd forint szolidaritási adót vár el Zugló önkormányzatától, ebből az összegből sokszorosan lehetne finanszírozni a bezárt postahivatalokat.

 

Forrás:MTI