Nógrád megyében az elmúlt napokon nyolcan sérültek meg közúti közlekedési balesetben.

 

Egy 38 éves nő közlekedett személygépkocsival 2022. december 5-én 15 óra 30 perc körül Kálló irányából Verseg felé, amikor a balra ívelő kanyarban a mentirány szerinti jobb oldali árokba hajtott, majd onnan a járművel az úttestre visszatérve felborult. A baleset következtében a sofőr megsérült.

Rétság belterületén, a Zrínyi Miklós utcában haladt gépkocsival december 6-án a reggeli órákban egy 23 éves férfi, amikor kanyarodása közben elhaladt egy forgalmi okból álló gépjármű mellett és elütötte az úttesten gyalogosan átkelő nőt. A balesetben a gyalogos megsérült.

Az Endrefalva és Szécsény településeket összekötő útszakaszon december 7-én a délutáni órákban egy 60 éves férfi személygépkocsival nekiütközött egy előtte haladó munkagépnek. Az ütközés következtében a markológép és a gépjármű az árokba csapódott, amelynek során a gépkocsi vezetője megsérült.

Az elmúlt három napon a megye rendőrei további két személyi sérüléssel járó és öt anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint két ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A közúti közlekedési balesetek meghatározó része gondatlan magatartásra vezethető vissza, azonban körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok megtartásával a balesetek nagy része elkerülhető. A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében vezessenek óvatosan, az adott útszakaszra vonatkozó sebességkorlátozásnak megfelelően!

…hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: Police.hu