Két ügyész is részt vett a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziumban megrendezett pályaválasztási napon, melynek célja az volt, hogy az iskolaválasztás előtt álló tanulók minél több szakterületet megismerhessenek – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség hírportálunkal.

A diákok harminc szakember előadásait hallgathatták végig, akik többek között az egészségügy, a jog, oktatási, a honvédelem, a rendőrség, a szociális ellátás, a gazdaság és a média területeiről érkeztek.

Az eseményen dr. Fülöp Gábor és dr. Bolyósné dr. Farkas Helga salgótarjáni járási ügyészségi ügyészek képviselték szervezetünket. A nagy érdeklődésre tekintettel a részükre eredetileg kijelölt tanterem helyett egy nagyobb befogadóképességű termet kellett biztosítani.

Kolléganőnk – aki maga is a középiskola falai között tanult és érettségizett – rövid bemutatkozást követően bemutatta az ügyészség működését, felépítését, különböző területeit. A fiatalok megtudhatták, hogyan lehetnek ügyészek vagy ügyészségi alkalmazottak, milyen lehetőségek vannak az ügyészi szervezeten belül. Az előadók ezt követően néhány érdekes történetet is megosztottak a hallgatósággal, amellyel munkájuk során találkoztak, majd a gyerekekkel egy tíz kérdésből álló büntetőjogi kvízt is kitöltettek ügyészeink, melynek győztese látogatást tehet az ügyészségen.

 

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség