A tragikus körülmények között elhunyt kollégájuk rendészeti pályára készülő testvérét lepték meg születésnapján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

A Szécsényi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának járőrvezetője Bangó János rendőr őrmester 2021. novemberében a világjárvány következtében 23 éves korában elhunyt. A fiatal kora ellenére munkatársai körében elismert és tragikus hirtelenséggel elhunyt kollégánkat példaképének tekintő és szintén a rendészeti pályára készülő testvérének készítettek elő rendhagyó meglepetést munkatársaink. Bangó Richárdot 17. születésnapján 2022. december 7-én a Szécsényi Rendőrkapitányság egyenruhásai reggel 6 órakor ébresztették otthonában. Egy fikciós bűncselekmény elkövetése miatt rendőri intézkedés során „tanúkénti kihallgatásra” a Szécsényi Rendőrkapitányságra szállították, ahol kiváló színészi alakítást bemutatva homlokát ráncolva és rosszallóan fejét csóválva fogadta őt a rendőrkapitányság vezetője Bárnai Balázs rendőr alezredes. A fiatal férfi rémülten hallgatta a kapitányságvezető lelki beszédét a baráti társaság helyes megválasztásával kapcsolatban. Az ijedtséget felváltotta a meglepetés, amikor kapitányságvezető úr szerepköréből kilépve, mondandója végén mosolyogva köszöntötte fel születésnapja alkalmából. A fiatal férfi arca igazán akkor derült fel, amikor megtudta, hogy a köszöntés után a kapitányságvezetővel és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság toborzójával indulnak a Terrorelhárítási Központ budapesti központjába, ahol megismerkedhetett a TEK felépítésével, feladatrendszerével. Találkozhatott a műveleti egység kommandósaival, valamint a lőtéren gyakorló lőszerrel kipróbálhatta a rendszeresített kézifegyverüket.

A budapesti látogatást követően a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületébe visszatérve jövendőbeli kollégánkat tortával köszöntötte születésnapja alkalmából dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány.

Az izgalmas születésnap után boldogan és különleges élményekkel gazdagodva térhetett vissza otthonába Bangó Richárd.

Forrás: POLICE