Összehangolt, komplex közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, valamint a Salgótarjáni Rendőrkapitányság 2023. január 11-énközölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

HIRDETÉS

A Nógrád vármegye közútjain megtartott akció célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt. Ennek keretén belül az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítottak a vasúti átjárón és a tilos jelzésen történő áthaladás szabályainak betartására, a gyalogos szabálysértésekre, az ittas vezetők és a sebességtúllépést elkövetők kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére.

A szabályszegések rögzítésére munkatársaink drónt és sebességmérőt is alkalmaztak.

A kompex ellenőrzés során egy gépjárművezető Vizslás település belterületén, lakott területen a megengedett 50 km/h sebesség helyett 99 km/h sebességgel közlekedett, amely cselekmény miatt 90.000 forint összegű közigazgatási bírság megfizetésére kötelezik, és 6 előéleti büntetőpontot szabnak ki.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek óvatosan és körültekintően! A balesetek megelőzése érdekében ne hagyják figyelmen kívül a közlekedési szabályokat! A járművek sebességét az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, és ne feledjék, csak egy mozdulat! A biztonsági öv életet menthet! 

Forrás: POLICE

HIRDETÉS