Nógrád vármegyében az elmúlt három napon tizenkettő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

HIRDETÉS

Egy 33 éves nő által vezetett személygépkocsi közlekedett Nógrádmegyer irányából Szécsény felé 2023. január 20-án délután fél egy körüli időben, amikor Magyargéc belterületén egy bukkanót követően nekiment a menetiránya szerinti jobb oldalon, az út szélén parkoló személygépkocsinak, majd elsodorta az álló jármű mellett pakoló gyalogost. A gyalogos nő a baleset következtében megsérült.

Karancslapujtő belterületén Karancskeszi irányából Salgótarján felé közlekedett egy 22 éves férfi által vezetett személygépkocsi 2023. január 20-án 19 óra 30 perckor, amikor a havas úttesten az autójával megcsúszott és az úttest mellett lévő vasból készült korlátnak ütközött. A baleset következtében három személy sérült meg.

A vármegye rendőrei az elmúlt három napon további tíz anyagi káros baleset helyszínén és egy ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek.

A téli hónapok során a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok okozzák. A megváltozott közlekedési körülmények váratlan helyzet elé állíthatják a járművezetőket, ezért lényeges, hogy vezetéstechnikailag felkészültek legyenek.

Ne feledjék! Mindig vezessenek körültekintően, a gépkocsi sebességét az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg, és kapcsolják be a biztonsági öveket!

Forrás: POLICE

HIRDETÉS